Information

HelsingforsBilder

Posted by Lars-Gunnar Svärd 2018-09-02 23:33:19

En helgkryssning med Silja Serenad till Helsingfors blev det lite fotograferande i uruselt väder med min gamla Canon G10 kompaktkamera.

Här är bilderna från Helsingfors


Några andra bilder från resan tagna från båten på dimma och regn över Östersjön.

Blog image
Blog image

Testar filterÖvrigt

Posted by Lars-Gunnar Svärd 2018-08-09 22:40:30

Har varit ute och testat lite filter för landskapsfotografering inför resan till Kenya. De första testerna verkar ju lovande men jag är ku ingen van landskapsfotograf så det finns massor att lära sig, Blev en solnedgång vid en sjö med ett tonat gråfilter och ett 10 stops gråfilter för att göra sjön mjuk. Finns mycket att lära sig om filter och hur man ska få till det bra.

Blog imageFinns mycket mer att lära sig och tänka på, men ganska nöjd med himlen.

På vägen hem så kom jag på en älgko i skogen som inte sprang iväg direkt. Så jag fick möjlighet att ta några kort på älgen. Men jag gjorde alla nybörjarmistag man kan, fel iso, fel autofokus, fel läge på kameran, allt fel. När jag fixat till alla fel inställda grejor på kameran var var älgen då... i skogen antar jag men inte kunde jag se henne.

Blog image

Dock var det ett av de första bilderna som var ok men f-n måste träna ska ju till Afrika snart då måste allt sitta och fungera, jävla amatör man är!

Måste träna! Ett zoo besök kanske för att få in känslan.Koppången, Orsa finnmarkBilder

Posted by Lars-Gunnar Svärd 2018-06-24 22:21:36

Kände för att fotografera lite landskap och då vädret var mycket bättre än vad prognoserna sa blev det en kvällstur till Koppången i Orsa finnmark. Väl framme låg det irriterande moln framför solen så ljuset inte var det bästa och blev tvungen att vänta några timmar innan solen bröt igenom strax innan solnedgång och dränkte det öppna myrlandskapet i varmt ljus. Några nya bilder blev det i stark kontrast till de vinterbilder som jag tidigare har haft från området.

Blog image